På jagt efter de perfekte billige læderridestøvler

Mange ryttere bruger årevis på at finde de helt perfekte billige læderridestøvler. Det kan tage mange forsøg, før det helt rigtige par dukker op: Et par ridestøvler, der er behagelige, holdbare, lavet af læder og ikke for dyre.
Det er svært at finde de helt rigtige ridestøvler, når der er så mange typer, prisklasser og designs at vælge mellem. Hvordan ved man lige, om man har fundet et par middelmådige ridestøvler til overpris, eller om de er pengene værd?
Det er super ærgerligt, at det er så svært at finde frem til de gode støvler, for der er virkelig mange gode af slagsen på markedet.

I dette opslag har vi fået hjælp fra den online udstyrsportal Udstyrspriser.dk med at finde frem til de mest populære og billige læderridestøvler på markedet. Måske kan du finde inspiration til at finde lige præcis det par, du går og leder efter.

 

Hvad skal et par gode ridestøvler kunne?

Kvalitet og pris følges som regel ad, når det kommer til ridestøvler, så det kan være svært at nævne noget, alle ridestøvler gerne skulle kunne. Dog er der visse egenskaber, som et par gode ridestøvler burde have på trods af deres prisklasse. De skal for eksempel helst støtte benet godt, og være stive. De skal være sikre at ride i, hvilket betyder at de skal være smalle nok til ikke at sidde fast i stigbøjlen og have en god nok hæl. Så længe du køber ridestøvler og ikke for eksempel gummistøvler eller vandresko, skulle alt være i orden.

Et par ridestøvler skal også gerne kunne holde til lidt af hvert. Her kan det være en god ide at gå efter læderridestøvler. Læder, i modsætning til kunstlæder, holder længere og kan repareres. De har det også med at forme sig mere efter din fod og være mere behagelige.

Husk, at ridestøvlerne skal passe til din fod og være behagelige på hesteryg. Mange ryttere synes, at deres gode ridestøvler er ubehagelige at gå i, men lige tilpas stive til ridningen.

Et par gode ridestøvler skal også passe dig godt. Det betyder, at du bliver nødt til at prøve støvlerne eller måle dine ben med bøjede ben, sådan som du ville sidde på hesten. Hvis du har svært ved at passe konventionelle, lange ridestøvler, så prøv eventuelt jodhpursstøvler med leggins.Nogle rytteres ben er enten for korte eller lange til at passe ned i normale ridestøvlestørrelser.

 

På jagt efter det perfekte par ridestøvler

Der findes rigtigt mange gode ridestøvler på markedet, og hver rytter vil have lidt forskellige præferencer. Men herunder har vi fundet den ultimative liste af fede ridestøvler, der er meget tæt på at være perfekte. Der er både billige ridestøvler og dyre ridestøvler, så der er et udvalg til ethvert budget.

 

HKM ridestøvler Rimini, 899 kr

HKM er det tætteste, du kommer på en tysk rideudstyrsbutik. Det er nemlig et tysk mærke, der leverer høj kvalitet for en god pris.
Rimini er et af de få billige læderridestøvler, der leverer rigtigt høj kvalitet uden ikke koster det hvide ud af øjnene. De er rigtigt god kvalitet på trods af den billige pris og kommer med mange fede features.

Rimini er anatomisk formede, har vandtæt sål, sporer-supportere og har lynlås bagi. Det gør det nemmere at få støvlerne af og på, uden at lynlåsen kommer i vejen for ridningen. Rimini har en elastisk indsats, så det kan give sig, hvis dine lægge er brede, eller hvis de har det med at hæve.

 

CRW ridestøvler Olympia, 1.999 kr

Olympia giver god kvalitet for pengene. De er et par læderridestøvler med lynlås foran, der giver god stivhed, pasform og støtte. Mange ryttere foretrækker at have lynlåsen foran, fordi de ikke kommer i vejen mellem ben og sadel. Det får lynlåsen til at holde længere, og det skaber også mindre irritation for rytteren. Olympia er den slags ridestøvler, der kan holde rigtigt længe, hvis man passer godt på dem. Det betyder fx, at du helst ikke skal bruge dem som staldstøvler, men kun på hesten. De holder længst, hvis du trækker dem af og på med skohorn.

 

De niro ridestøvler, 2.399 kr

De niro ridestøvler er et eksempel på lækker italiensk kvalitet, der kan rigtigt meget. Lynlåsen sidder bagpå, og der er elastik langs lynlåsen for bedre pasform. De er naturligvis lavet af læder, nærmere bestem blødt nubret skind. De er udstyret med vibram sål og har også en læder indersål for optimal komfort. Læderklappen nederst beskytter skidt, snavs og slid fra sporerne.

 

Ariat ridestøvler, Ariat Vortex, 4.499 kr

Her har vi en ridestøvle, der bare kan det hele. Den er selvfølgelig lavet af kalveskind og har støddæmpende sål, som gør komforten helt fantastisk, og så er den helt unik på alle områder. Ariat har den lækreste pasform, der virkelig er prisen værd, med super flot design og smukke detaljer på skaft, sål og fod. Den passer godt til ryttere med smalle ankler. Den kan selvfølgelig fås i mange forskellige mål, så den passer til lige præcis dine ben.

 

Cavallo ridestøvler Piaff, 6.439 kr

Cavallo Piaff Plus ridestøvler er en kvalitetsstøvle, der kan tilpasses lige præcist din størrelse ned til mindste detalje. Du kan tilpasse størrelse, skaftvidde og skaftbredde. Det er tilpasningen, der virkelig gør Piaff til noget specielt, for det betyder, at du kan få en støvle, der passer dig helt perfekt. Det giver dig ekstra glæde, når du rider, og er især godt for ryttere, der har anormale størrelser. Piaff er et par ridestøvler, der har lige præcist det, en god støvle skal have. Den ser hundred procent klassisk ud, og passer godt til den stilbevidste dressurrytter.

 

Fandt du dine perfekte ridestøvler?

Denne liste er langt fra fuldkommen, men den er et godt sted at starte. De her ridestøvler er populære og giver god værdi for pengene. Mange ryttere har gode erfaringer med dem, og med god grund. De er alle lavet af læder, har lynlås og god støtte for benene. Med en lidt dyrere pris får du desuden bedre muligheder for at tilpasse størrelsen og et lidt federe design. Men lige meget om du vælger de billige ridestøvler eller de dyre, så får du et par rigtigt fede støvler som kan give glæde mange år frem.