Sådan vælger du de rigtige ridehandsker.

Guide: Sådan finder du de rigtige ridehandsker

Et par gode ridehandsker skal næsten føles som et ekstra lag hud. Det skal ligge helt tæt ind til din hånd uden at stramme, så du får bedst muligt greb om tøjlen. Et par gode ridehandsker skal også helst være i et godt, åndbart materiale og have skridsikre stykker, så tøjlen ikke glider.

Her er et par gode fif til dig, der leder efter ridehandsker. Her er nogle ting, du kan tænke på, før du køber.

Materiale betyder alt

Materiale har altafgørende betydning for ridehandskens komfort, slidstyrke og skridsikkerhed. Materialet kan virkelig skille en middelmådig handske fra en virkelig god en af slagsen.

Hvilket materiale du skal vælge kommer dog an på omstændighederne. Om vinteren er det vigtigt med et par vinterridehandsker i et varm materiale, så dine fingre ikke fryser. Sommeridehandsker skal tilgengæld være åndbare, så dine hænder ikke bliver svedige og stive under stoffet.

Et materiale, der kan give sig lidt, er også at foretrække. Det vil hjælpe med at gøre handskerne lidt mere komfortable, og det hjælper også handsken med at passe bedre til din hånd.

 

Gå efter forstærkninger på håndfladen og fingrene

Materialet betyder meget for ridehandsken, men på mange ridehandsker bruges der ikke kun én type. Mange ridehandsker har forstærkninger på håndfladen og fingrene. Det hjælper rigtigt meget med grebet på tøjlen, og det gør også handskerne langt mere slidstærke. Det hjælper især med at forhindre slid der hvor tøjlen gnubber mod handsken mellem fingrene og på håndfladen. Det er også her, mange ryttere får vabler, hvis de ikke har handsker på. Så forstærkninger slår to fluer med ét smæk.

Forstærkninger er ofte lave med læder eller syntetiske materialer. Der er ikke noget her, der er objektivt bedre end andet. Det kommer meget an på smag og behag. Så prøv dig frem og gå efter det, du bedst kan lide.

 

Hvilken lukning skal jeg gå efter?

Mange ryttere har en helt bestemt mening om, hvilke lukninger der er gode, og hvilke der er dårlige. Igen betyder det ikke så meget for handskens kvalitet, men er mere et spørgsmål om personlig smag. Mange har velcrolukning, hvilket i nogle tilfælde kan gå i stykker efterhånden på en måde, hvor velcroen begynder at blive svag eller trække skidt til sig. Alternativet er en elastiklukning eller knapper. Elastik gør livet nemt, fordi kan bare skal trække sin handske på, men elastik har det også med at miste spændstighed over tid. Knapper er lidt mere omstændige at lukke og de kan falde af, men er ellers en elegant løsning, som mange ryttere føler er sofistikeret.

Alle slags lukninger fungerer godt, og du kan forvente at alle ridehandsker holder dig mange år, så længe du køber dem i god kvalitet og behandler dem ordentligt, uanset hvilket type lukning du ellers går efter.

Det bedste, du kan gøre, er at prøve forskellige handsker, og finde ud af hvilken du bedst kan lide. Prøv handsker med forskellige åbninger for at finde ud af, hvad du foretrækker.

Sådan finder du den rigtige størrelse

Ridshandsker er et vigtigt stykke rideudstyr. De beskytter dine hænder mod friktion og mod elementerne. Ridshandsker er designet specielt til at hjælpe ryttere. Funktionerne varierer afhængigt af disciplin, men omfatter ofte ekstra greb, ventilationspaneler, strækstof og vejrbestandighed. Da handskerne er et så vigtigt stykke rideudstyr, er det derfor også essentielt at de passer godt. Mange ryttere tænker, at de godt kan købe et hvilket som helst par handsker i en hvilken som helst størrelse, men din oplevelse bliver meget bedre, hvis du tager dig godt tid. Find den type, der passer bedst til det, du skal bruge den til, og som passer din hånd helt perfekt.

De fleste udstyrsbutikker har et udvalg i alle de normale standardstørrelser fra x-small til x-large.  Ridehandsker skal sidde tæt, men ikke føles stramme. De må ikke gnave eller spænde.

Sådan finder du din størrelse:

1) Brug et blødt målebåndsmål.

2) Mål omkring den bredeste del af din hånd undtagen tommelfingeren. Målebåndet skal være tæt og lige, men ikke stramt.

3) Den længde du får kan vise dig din handskes størrelse.

4) Nu kan du se, om din størrelse findes som en standardstørrelse. Det gør de fleste. Tag et kig på den størrelsesguide, rideudstyrsbutikken bruger, for at finde ud af, hvilken størrelse din måling svarer til. Du bør altid runde op, hvis du ligger mellem to forskellige størrelser.

 

Få dine nye ridehandsker til at holde for evigt: Sådan vedligeholder du dem

Det kommer igen an på materiale hvordan du skal vedligeholde dine ride handsker. Læderridehandsker kræver en smule mere arbejde end kunstmaterialer eller bomuld, men hvis man passer godt på dem, holder de også i mange år. Hvis dine læderridehandsker bliver våde, så sør for at lufttørre dem naturligt. Brug ikke kunstig varme. Smør læderbalsam på dem for at forhindre at de tørrer ud og begynder at sprække.

Når det kommer til andre materialer, bør du altid tjekke hvad der står på vaskemærket. De fleste handsker kan du vaske i hånden og lade lufttørre, men nogle handsker kan også vaskes i vaskemaskinen. Husk at tjekke producentens anvisninger.